MUZIEKDOOSJE VOOR BABY

Vaak is het voor jonge kinderen erg moeilijk om in slaap te vallen. In de buik horen baby’s constant geluiden, zoals de hartslag van hun moeder en de omgevingsgeluiden.

Na de geboorte zijn deze bekende geluiden verdwenen en komen er andere voor in de plaats. Gaat de baby naar bed, dan heerst daar de rust van de kinderkamer. Geen geluidjes van papa of mama, weinig omgevingsgeluid. Het kan er dan muisstil zijn. Misschien zelfs te stil, want een donkere kamer zonder bekende geluiden kan best beangstigend zijn.
Een muziekdoosje voor baby kan daar een perfecte oplossing voor bieden omdat deze zowel geluid creëert als beweegt.
Naar de webshop
Muziekdoosje voor baby

Voor nieuwsgierige baby’s

Baby’s ontdekken graag en zijn met van alles bezig, óók tijdens de luierwissel. De rustige muziek van een muziekdoosje werkt dan ook goed om je baby rustig te houden op het aankleedkussen. De vrolijke die ronddraaien zorgen ervoor dat je baby geconcentreerd is op het muziekdoosje. De vrolijke kleuren en de muziek maken het echt een sieraad in elke kinderkamer. Baby’s zijn gek op alles wat beweegt en muziek maakt. Het geeft ze weer dat vertrouwde gevoel. Draai het op en geniet van jouw baby die betoverend naar het muziekdoosje kijkt.

Muziekdoosje bij een vast slaapritueel

Een vast slaap methodewerkt voor veel baby’s en kinderen erg goed, een muziekdoosje is hier erg handig bij. Zet het speeldoosje naast het bedje van je baby en draai deze op voordat je weggaat. Het is dé manier om je kindje rustig in slaap te laten sussen. De muziekdoosjes met het zogenaamde white noise zijn hier bijzonder geschikt voor. Deze maken geluiden op basis van bestaande geluidsfrequenties waardoor omgevingsgeluiden gefilterd worden.

Muziek tijdens de zwangerschap

Het is bewezen dat baby’s muziek of geluiden, die ze hebben beleefd in de buik, kunnen herkennen na de geboorte. Als je de baby in je buik regelmatig hetzelfde melodie laat horen, dan is het goed mogelijk dat hij of zij op de melodie zal reageren. Dus speel het baby muziekdoosje met regelmaat tijdens de zwangerschap. Het geeft ze een rustig en veilig gevoel, zoals ze die ook in de buik hebben ervaren.

Een baby muziekdoosje voor de ontwikkeling

Zodra jouw kleintje ter wereld is gekomen is, is muziek een magisch hulpmiddel omdat het de hersenen van je kindje stimuleert. Het is aangetoond dat baby’s die opgroeien met fijne, ontspannen muziek creatiever zijn dan hun leeftijdsgenootjes en een grotere fantasie en verbeeldingskracht hebben. Ze zijn vaak ook verder in hun spraak en schijnen een grotere aandachtsboog te hebben. Een muziekdoosje is dus een ideaal middel om een positieve uitwerking te hebben bij de ontwikkeling van je baby.

Welk muziekdoosje voor baby’s?

Een muziekdoosje is een perfect cadeautje voor kersverse ouders. Het aanbod van De Muziekbox biedt verschillende muziekdoosjes voor baby’s, het is een uniek cadeautje wat een mooie herinnering oplevert. Mooie muziek en beweging zal de baby blijven verwonderen. Leuk om te geven, of om jezelf cadeau te doen.