MUZIEKDOOSJE VOOR BABY

Vaak is het voor jonge kinderen lastig om in slaap te komen. In de buik horen baby’s constant geluiden, zoals de hartslag van hun moeder en de geluiden van buitenaf.

Na de geboorte zijn deze bekende geluiden verdwenen en komen er andere voor in de plaats. Gaat de baby naar bed, dan heerst daar de rust van de babykamer. Geen geluidjes van mama of papa, weinig omgevingsgeluid. Het kan er dan muisstil zijn. Misschien zelfs te stil, want een donkere kamer zonder bekende geluiden kan best angstig zijn.
Een muziekdoosje voor baby kan daar een perfecte oplossing voor zijn omdat deze zowel geluid maakt als beweegt.
Naar de webshop
Muziekdoosje voor baby

Voor nieuwsgierige baby’s

Baby’s ontdekken graag en zijn met van alles bezig, óók tijdens het verschonen van die vieze luier. De rustige muziek van een muziekdoosje werkt dan ook goed om je baby rustig te krijgen op de aankleedtafel. De blije die ronddraaien zorgen ervoor dat je baby focust op het muziekdoosje. De heldere kleuren en de muziek maken het echt een toevoeging in elke babykamer. Baby’s zijn gek op alles wat beweegt en muziek maakt. Het geeft ze weer dat vertrouwde gevoel. Draai het op en geniet van jouw baby die vol verbazing naar het muziekdoosje kijkt.

Muziekdoosje bij een vast slaapritueel

Een vast slaapritueelwerkt voor veel baby’s en kinderen goed, een muziekdoosje helpt daar bij. Zet het muziekdoosje naast het bedje van je baby en zet deze aan voordat je weggaat. Het is dé manier om je baby rustig in slaap te laten vallen. De speeldoosjes met het zogenaamde white noise zijn hier bijzonder geschikt voor. Deze maken geluiden op basis van bestaande geluidsfrequenties waardoor omgevingsgeluiden gemaskeerd worden.

Muziek tijdens de zwangerschap

Het is bewezen dat baby’s muziek of geluiden, die ze hebben gehoord in de buik, kunnen herkennen na de geboorte. Als je de baby in je buik regelmatig hetzelfde geluid laat horen, dan is het goed mogelijk dat je baby op het liedje zal reageren. Dus speel het baby speeldoosje regelmatig tijdens de zwangerschap. Het geeft ze een rustig en vertrouwd gevoel, zoals ze die ook in de buik hebben ervaren.

Een baby muziekdoosje voor de ontwikkeling

Zodra jouw baby ter wereld is gekomen is, is muziek een magisch hulpmiddel omdat het de hersenen van je baby stimuleert. Het is onderzocht dat baby’s die opgroeien met mooie, rustige muziek creatiever zijn dan hun leeftijdsgenootjes en een grotere fantasie en verbeeldingskracht hebben. Ze zijn vaak ook verder in hun spraakvaardigheden en schijnen een grotere aandachtspanne te krijgen. Een muziekdoosje is dus een ideaal middel om een positieve uitwerking te hebben bij de ontwikkeling van je baby.

Welk muziekdoosje voor baby’s?

Een muziekdoosje is een leuk kado voor nieuwe ouders. Het assortiment van De Muziekbox biedt verschillende speeldoosjes voor baby’s, het is een uniek kadootje wat een fijne herinnering oplevert. Ontspannen muziek en beweging zal de baby blijven verwonderen. Erg leuk om te geven, of om jezelf cadeau te doen.