MUZIEKDOOSJE VOOR BABY

Vaak is het voor jonge kids erg moeilijk om in slaap te vallen. In de buik horen baby’s constant geluiden, zoals de hartslag van hun mama en de geluiden van buitenaf.

Na de geboorte verdwijnen deze bekende geluiden en komen er andere voor in de plaats. Gaat de baby naar bed, dan heerst daar de rust van de kinderkamer. Geen geluidjes van mama of papa, weinig omgevingsgeluid. Het kan er dan muisstil zijn. Misschien zelfs te stil, want een donkere kamer zonder bekende geluiden kan best beangstigend zijn.

Een muziekdoosje voor een baby kan daar een perfecte oplossing voor zijn omdat het geruststelt en ontspant, door er een ritueel in aan te brengen geeft het ook een gevoel van veiligheid.

Naar de webshop
Muziekdoosje voor baby

Voor nieuwsgierige baby’s

Baby’s ontdekken graag en zijn met van alles bezig, óók tijdens het verschonen van die luier. De rustige muziek van een muziekdoosje werkt dan ook goed om je baby rustig te krijgen op het aankleedkussen. De grappige figuurtjes die ronddraaien zorgen ervoor dat je baby focust op het muziekdoosje. De vrolijke kleuren en de muziek maken het echt een eyecatcher in elke babykamer. Baby’s zijn gek op alles wat beweegt en muziek maakt. Het geeft ze weer dat vertrouwde gevoel. Draai het op en geniet van jouw baby die vol verbazing naar het speeldoosje kijkt.

Muziekdoosje bij een vast slaapritueel

Een vast slaap methodewerkt voor veel baby’s en kinderen goed, een muziekdoosje is hier erg handig bij. Zet het speeldoosje naast het ledikant van je kindje en draai deze op voordat je uit de kamer loopt. Het is dé manier om je kindje rustig in slaap te laten sussen. De muziekdoosjes met het zogenaamde white noise zijn hier bijzonder geschikt voor. Deze maken geluiden op basis van bestaande geluidsfrequenties waardoor omgevingsgeluiden gefilterd worden.

Muziek tijdens de zwangerschap

Het is bewezen dat baby’s muziek of geluiden, die ze hebben gehoord in de buik, kunnen herkennen als ze geboren zijn. Als je de baby in je buik regelmatig hetzelfde melodietje laat horen, dan is de kans groot dat hij of zij op het geluid zal reageren. Dus speel het baby speeldoosje zo nu en dan af tijdens de zwangerschap. Het geeft ze een prettig en vertrouwd gevoel, zoals ze die ook in de buik hebben ervaren.

Een baby muziekdoosje voor de ontwikkeling

Zodra jouw baby geboren is, is muziek een magisch hulpmiddel omdat het de hersenen van je baby stimuleert. Het is bewezen dat baby’s die opgroeien met fijne, rustige muziek creatiever zijn dan hun leeftijdsgenootjes en een grotere fantasie en verbeeldingskracht krijgen. Ze zijn vaak ook verder in hun spraak en schijnen een grotere aandachtspanne te krijgen. Een muziekdoosje is dus een perfect middel om een positieve uitwerking te hebben bij de ontwikkeling van je kindje.

Welk muziekdoosje voor baby’s?

Een muziekdoosje is een perfect cadeautje voor nieuwe ouders. Het assortiment van De Muziekbox biedt meerdere muziekdoosjes voor baby’s, het is een uniek cadeau wat een mooie herinnering oplevert. Vrolijke muziek en beweging zal de baby blijven verwonderen. Leuk om te geven, of om jezelf kado te doen.