Houten miniatuur – Hans Geluk

49,95

Op voorraad

  • Binnen 1 tot 2 werkdagen geleverd
  • Niet goed? Je kunt het altijd retourneren
  • Het cadeau waar iemand blij van wordt :-)

Houten miniatuur – Hans Geluk

Echt handwerk uit het Ertsgebergte

Beschrijving

Miniatuur muziekdoosje “Hans Geluk”

Dit zijn bijzondere muziekdoosjes. Kleine, handgemaakte muziekdoosjes van Kordula en Ronald Graupner. Houten speelgoedmakers uit het Saksische Erzgebirge. Niet groter dan een tennisbal, maar vol met kleine details. Deze miniatuur speeldoosjes zijn gemaakt van hout uit het Erzgebirge zoals denne- en esdoornhout en bestaan uit tot wel 40 onderdelen. Je snapt het, daar is een vaste hand voor nodig!

Dit kleine muziekdoosje met het thema “Hans Geluk” speelt de melodie van “Oh, dear Augustin”. Grappig detail, wij kennen het nummer als het Sinterklaas liedje ‘Daar wordt aan de deur geklopt’. Het sprookje “Hans Geluk” van Grimm vertelt het verhaal van de jonge Hans die na zeven jaar hard werken zijn loon opeist en een klomp goud krijgt. Op zijn reis naar huis ruilt hij een rijpaard voor het klompje goud. Hans is vol vreugde en vervolgt zijn weg. Later ruilt hij het paard voor een koe, de koe voor een varken, het varken voor een gans en tenslotte de gans voor een slijpsteen. Helaas is hij ook vrij zwaar, en Hans is dan ook helemaal niet ongelukkig als de zware steen in een put valt. Geheel onbelast komt Hans eindelijk bij zijn moeder aan en ziet tot zijn grote vreugde wat een geluksvogel hij is.

Handgemaakt met aandacht voor detail
Alle karakters zijn met de hand beschilderd en daarom kun je dit leuke speeldoosje altijd als bijzonder cadeau geven. Als kraamcadeau, Moederdag of gewoon als geluksdoosje. Deze muziekdoosjes moet je wel een handje helpen – de melodie klinkt als je aan de slinger draait. Ze zijn gecertificeerd volgens de strenge speelgoedrichtlijn DIN EN71 en natuurlijk niet giftig en speekselbestendig. Perfect vakmanschap maken van deze doosjes kleine en unieke kunstwerken.

Specificaties:

Afmetingen
B70 x H92 x D55 mm

Nettogewicht
70 g

Materialen
Hout

Extra informatie
Merk

Graupner

Gratis verzending vanaf € 75,-

Binnen 14 dagen retourneren

Je maakt iemand blij met een muziekdoosje!