MUZIEKDOOSJE BABY

Vaak is het voor jonge kinderen erg moeilijk om in slaap te vallen. In de buik horen baby’s constant geluiden, zoals de hartslag van hun mama en de omgevingsgeluiden.

Na de geboorte verdwijnen deze bekende geluiden en komen er andere voor in de plaats. Gaat de baby naar bed, dan heerst daar de rust van de babykamer. Geen geluidjes van papa of mama, weinig omgevingsgeluid. Het kan er dan muisstil zijn. Misschien zelfs te stil, want een donkere kamer zonder bekende geluiden kan best beangstigend zijn.

Een muziekdoosje baby kan daar een perfecte oplossing voor zijn omdat het geruststelt en ontspant, door er een ritueel in aan te brengen geeft het ook een gevoel van veiligheid.


Voor nieuwsgierige baby's

Baby's ontdekken graag en zijn met van alles bezig, óók tijdens het verschonen van die luier. De rustige muziek van een speeldoosje werkt dan ook goed om je baby rustig te krijgen op het aankleedkussen. De grappige poppetjes die draaien zorgen ervoor dat je baby blijft kijken naar het speeldoosje. De heldere kleuren en de muziek maken het echt een sieraad in elke babykamer. Baby’s zijn gek op alles wat beweegt en geluid maakt. Het geeft ze weer dat vertrouwde gevoel. Draai het op en geniet van jouw baby die vol verbazing naar het speeldoosje kijkt.

Muziekdoosje bij een vast slaapritueel

Een vast slaapritueelwerkt voor veel baby’s en kinderen goed, een muziekdoosje is hier erg handig bij. Zet het muziekdoosje naast het ledikantje van je kindje en wind deze op voordat je uit de kamer loopt. Het is dé manier om je baby rustig in slaap te laten sussen. De muziekdoosjes met het zogenaamde white noise zijn hier bijzonder geschikt voor. Deze maken geluiden op basis van bestaande geluidsfrequenties waardoor omgevingsgeluiden gefilterd worden.

WHITE NOISE

Het muziekdoosje met white noise is er één met muziek en een LED verlichting. Het LED lampje is verstelbaar in lichtsterkte, waardoor je het licht aanpast naar de gelegenheid. Je gebruikt het als leeslamp, of als sfeerverlichting. Daarnaast produceert deze muziekdoos naast muziek ook white noise, ook wel witte ruis. Door geluiden van bestaande frequenties te produceren worden andere omgevingsgeluiden gemaskeerd. Het kalmeert en leidt af van andere geluiden. Deze speeldoosjes zijn uitermate geschikt voor baby’s die onrustig zijn, omdat het geluid overeen komt met de geluiden die een baby in de baarmoeder ervaart.

Muziek tijdens de zwangerschap

Het is bewezen dat baby’s geluiden of muziek, die ze hebben beleefd in de buik, kunnen herkennen na de geboorte. Als je de baby in je buik regelmatig hetzelfde muziek laat horen, dan is de kans groot dat je baby op de muziek zal reageren. Dus speel het baby speeldoosje zo nu en dan af tijdens de zwangerschap. Het geeft ze een rustig en vertrouwd gevoel, zoals ze die ook in de buik hebben ervaren.

Een baby muziekdoosje voor de ontwikkeling

Zodra jouw baby ter wereld is gekomen is, is muziek een magisch hulpmiddel omdat het de hersenen van je baby stimuleert. Het is aangetoond dat kleintjes die opgroeien met fijne, rustige muziek creatiever zijn dan hun leeftijdsgenootjes en een grotere fantasie en verbeeldingskracht hebben. Ze zijn vaak ook verder in hun bewoordingen en schijnen een grotere aandachtsboog te krijgen. Een muziekdoosje is dus een ideaal middel om een positieve uitwerking te hebben bij de ontwikkeling van je kleintje.

Het is een doosje waar subtiele muziek uitkomt. De muziekdoosjes zijn er in verschillende thema's zoals Pieter Konijn of boerderij. Het muziekdoosje kan ook verwerkt zijn in een muziekknuffel. Die hang je eenvoudig in een box of bedje.

Muziekdoosjes creëren een rustige en ontspannende omgeving voor de baby, zodat het stressniveau verlaagt en ze makkelijker in slaap vallen.

Zachte en rustige melodieën met een simpel ritme zijn ideaal voor baby's. Al onze cadeaus voor baby's hebben een melodie die geschikt is voor een baby.

Een muziekdoos kan op elk moment worden gebruikt om een  baby te kalmeren, maar ze zijn vooral handig tijdens bedtijdroutines om baby's te helpen ontspannen en in slaap te vallen.

Kies voor het thema of design wat je aanspreekt. Alle melodieën zijn geschikt voor baby's, kies voor een melodie wat je aanspreekt.

De waardering van www.demuziekbox.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 237 reviews.
0